Welke vergadertrends zijn HOT voor 2018?

Welke vergadertrends zijn Hot voor 2018?

Nederlanders zijn dol op lijstjes, vooral als het gaat om de bekende ‘IN’ en ‘UIT’-lijstjes die aan het einde van het jaar weer verschijnen. Wat ons betreft mag een lijstje met vergadertrends voor 2018 hierin niet ontbreken. Daarom hebben we voor het nieuwe jaar een vijftal trends in kaart gebracht, waarvan we er in dit blogartikel drie toelichten.

  1. Pop-up vergaderlocaties

Naast pop-up stores en pop-up restaurants zijn nu ook pop-up vergaderlocaties sterk in opkomst. Alles wordt uit de kast getrokken om het saaie vergaderen meer sjeu te geven, en een verrassende vergaderlocatie kan hierbij zeker helpen.  
Dus weg met die vaste vergaderlocatie in een traditioneel vergadercentrum of op kantoor, maar kom samen in een pop-up locatie. Toegegeven, het zal lastig worden voor je wekelijkse meeting, maar een pop-up locatie is wel bevorderlijk als je vergadering een creatieve brainstorm betreft. Het is niet voor niets dat innovatieve bedrijven zoals Apple en Google bekend staan om hun verrassende en inspirerende werk-en vergaderplekken.

  1. Vergaderhacks

Met een vergaderhack bedoelen we niet dat iemand in je onlinevergadering breekt en bijvoorbeeld je vergaderdocumenten steelt of gijzelt. Het woord hack staat voor alles dat op een slimme soms onconventionele manier een probleem oplost. Zo kun je bijvoorbeeld met twee plastic koffiebekertjes en een toiletrol een iPhone docking systeem maken. Nieuwsgierig? Kijk dan hier https://www.youtube.com/watch?v=_Z2obM8GzLc

Hacks besparen je ook tijd en dat is zeker fijn in het vergaderproces. Hoe je dat doet? Door je traditionele dikke aktentas met vergaderdocumenten te vervangen door een dunne tablet met een vergaderapp. De tijdsbesparing zit ‘m hier in. Digitaal je documenten kunnen raadplegen, bewerken, delen en terugvinden. Of 24/7 toegang tot je vergaderdocumenten en archief hebben waardoor de voorbereiding op een vergadering tijd en plaats onafhankelijk is.

  1. Fietsend vergaderen

Bekende Nederlanders zoals Edith Schippers en Edwin Evers hebben er al eentje: een vergaderfiets. Deze deskbikes zijn sterk in opkomst en worden ook aangemoedigd door deskundigen uit allerlei disciplines zoals professor Erik Scherder hoogleraar klinische neuropsychologie. Hij pleit regelmatig in de Wereld Draait Door voor meer beweging op het werk. En waar worden nu veel uren zittend doorgebracht? Precies, in de vergaderzaal. Dus bureaustoel eruit… en vergaderfiets erin. De vergaderaar zit rechtop aan de vergadertafel en trapt tijdens een vergadering rustig de pedalen rond van de bureaufiets. De ervaring leert dat een dergelijk vergadering sneller verloopt. Dat is dus dubbel meters maken!   

Meer vergadertrends
Trends inspireren en stimuleren je om tradities en gewoontes te doorbreken. Met het nieuwe jaar inzicht is dit het perfecte moment om zaken eens anders te doen. In totaal hebben we vijf vergadertrends voor het nieuwe jaar gesignaleerd. In dit artikel heb je er al drie kunnen lezen en je vindt nog eens twee trends beschreven in onze download.