3 vergadertrends die we nooit zullen zien

Geschreven door Paul Neefjes op 2018-12-14 11:53:00

 Vergadertrends die we niet zien in 2019

Zo tegen het einde van het jaar verschijnen er weer allemaal lijstjes met nieuwe trends. Zo ook op het gebied van vergaderen. In plaats van de nieuwe trends (die trouwens toch stiekem onderaan staan) dit keer drie trends die we nooit zullen gaan zien. Meetings die gekker, vernieuwender en nog meer ‘out of the box’ zijn. De heren Daniël en Diederik gingen voor GreaterVenues.com op zoek naar deze nieuwe non-vergadertrends die we (waarschijnlijk) nooit gaan zien! Dit levert hilarische filmpjes op. Kijk en lees je mee?

Brainstormen in de grootste indoor waterglijbaan ter wereld

In deze aflevering reizen Diederik en Daniël gewapend met een flipover af naar het Drentse Nooitgedacht, thuis van het luxe vakantieresort Hof van Saksen en van de grootste indoor waterglijbaan ter wereld. In de ‘Bombo’ ga je met vier personen tegelijk in een band de glijbaan af. Dat begint rustig maar gaat snel over in een vrije val, waarna je met 50 kilometer per uur in een enorme trechter terecht komt. Het hele ritje duurt maar een minuutje. Ideaal dus voor een (zeer korte) brainstormsessie!

Presentatie jaarcijfers op een obstakel run parcours

Voor de vergadering over de jaarcijfers kozen ze de inspirerende evenementenlocatie Flevonice, 's lands enige permanente obstakel run parcours. Voordeel van een meeting outdoors is dat je elkaar op zo’n dag ook beter leert kennen. Grappig om de rollen omgedraaid te zien, de follower wordt de leader en andersom. Uiteraard zijn er ook allerlei vergaderfaciliteiten in het paviljoen, maar het is een heel goed idee om na de opening de vergadering op het parcours voort te zetten. Rennend, springend en klimmend zijn de omstandigheden verre van ideaal om notulen te maken. Daarentegen is de lengte van het parcours wel ideaal: binnen een uur tijd moet het lukken om alle agendapunten af te werken en is er genoeg tijd over voor de rondvraag. Bovendien is een uurtje in de natuur rennen gezonder dan een uur zitten.

Werksessie in de achtbaan

De vergaderbehoefte ditmaal is een werksessie over customer experience. Deze klantreis vindt dan ook plaats in een achtbaan. Dus op weg naar de Efteling waar je uit acht achtbanen kunt kiezen. Natuurlijk is in De Efteling geen tekort aan meeting-en eventlocaties- er zijn er in totaal 27 waaruit je kunt kiezen. Maar vergaderen in een zaal is zo 2018. De mannen kiezen ervoor om de werksessie te spreiden over twee attracties. Ze weken het creatieve proces goed los met een brainstorm in race-achtbaan Joris en de Draak, waarna ze de ideeën verder uitwerken in – waar anders – Symbolica: Paleis der Fantasie! 

Niet heel realistisch allemaal maar wel goed voor je lachspieren. Wil je nu stiekem toch weten wat er voor 2019 op de rol staat voor wat betreft vergaderen. Download dan de 5 vergadertrends hieronder.

New call-to-action

Onderwerp: Papierloos vergaderen