5 apps die papierloos werken makkelijker maken

Wie heeft ze niet? Collega’s die alles onder controle hebben. Met één druk op de knop van hun mobiel of tablet hebben ze inzicht in alle benodigde informatie. Nooit zoeken ze naar de juiste aantekeningen. Diverse Post-it memo’s op hun bureau? Die hebben ze niet. Lijkt het je ook heerlijk zo gestructureerd te werken? Dat kan met diverse apps die je helpen slimmer te werken. Aantekenboekjes en memoblokjes zijn dan niet meer nodig. De tijd die je nu kwijt bent met het zoeken naar de juiste notitie, is verleden tijd. Want in no time heb jij straks ook alle informatie op de juiste plek, zonder papier! Hier vijf voorbeelden van handige apps:

Trello

Maak je vaak takenlijsten ? Vanaf nu kun je ze makkelijk bijhouden in Trello. In deze applicatie kan je snel taaklijsten aanmaken. De taken worden in Trello verdeeld over borden, een soort virtuele prikborden. Per project kun je diverse lijsten plaatsen, die een verzameling van taken vormen. Als je collega’s ook met Trello werken, kun je ze toevoegen aan specifieke taken. Verder  is het mogelijk om reacties te geven op taken.  Trello werkt web-based, maar is er ook als app voor Android en iOS. Een vergelijkbare app die prettig werkt is Any.do: Any.DO inc.

Evernote

In Evernote sla je alles op wat je niet wil vergeten: administratie, taken, brainwaves, ideeën voor blogartikelen en ga zo maar door. Verder kun je ook werk realtime delen met collega’s die ook met Evernote werken. Evernote  synchroniseert alles automatisch tussen je telefoon en computer en is er zowel voor OSX, Windows, Android als iOS.

Scannable

Scannable is een applicatie van Evernote, waarmee je eenvoudig documenten scant met de camera van je smartphone om ze vervolgens als pdf of jpeg op te slaan. Automatisch kun je alles naar Evernote sturen, maar je kunt er ook voor kiezen om het bestand ergens anders op te slaan. Erg handig voor bijvoorbeeld alle bonnetjes en visitekaartjes die je ontvangt. Of je nu onderweg bent of op kantoor: scan je papierwerk snel in, en je raakt niets kwijt. Dat geeft rust, toch? Wég met de losse papieren overal. Scannable is er alleen voor iOS.

Pocket

Moet je voor je werk veel artikelen lezen? Dan is Pocket een handige app. In Pocket verzamel je artikelen die je liever op een later moment wilt lezen. Omdat er een synchronisatie met je browser is, kun je met één druk op de knop content toevoegen aan je eigen lijst. Doordat de lijst gesynchroniseerd wordt met andere devices, bepaal je zelf waar en wanneer je de opgeslagen artikelen leest. Artikelen printen en bewaren zodat je niet vergeet ze te lezen, is met Pocket verleden tijd.

Mailbox

Mailbox is onderdeel van Dropbox. De app Mailbox is een beheertool. Met deze app is het mogelijk berichten te ‘snoozen’ en deze later terug te laten keren in je inbox. Ook kan je mails  met één swipe verwijderen, archiveren of naar een map verplaatsen. Naast de prettige functies van Mailbox ziet het geheel er ook mooi uit. En uiteraard is er ook een integratie met de cloudopslag van Dropbox.

Al deze apps besparen je een hoop gezoek en een berg papier. Ben je inmiddels aangestoken door het idee van papierloos werken?  Denk dan ook eens aan papierloos vergaderen. Ga aan de slag met iBabs en de stapel papier die je normaal gesproken door moet spitten voor een vergadering, maakt plaats voor je tablet.

Probeer 30 dagen gratis digitaal vergaderen