Dit moet je zien! Ons nieuwe iBabs vergadermagazine!

Vorig jaar introduceerden we ons eerste iBabs vergadermagazine. Zover we weten, was dit het eerste magazine in Nederland dat dat zich specifiek richt op alles wat maar met vergaderen te maken heeft. Van grappige feitjes en weetjes, vergadertrends, tips en tricks om sneller en efficiënter te vergaderen tot verhalen van bedrijven die zijn overgestapt op papierloos vergaderen.

Nieuw digitaal jasje
Uiteraard was het een digitaal magazine, naar keuze te downloaden in handig Pdf-formaat of, bladerbaar als online magazine. Inmiddels is er ook een Franse en Engelse editie verschenen omdat de belangstelling overweldigend bleek te zijn. Logisch dus dat we dit jaar weer met een nieuw magazine komen, in een compleet nieuw jasje gestoken en in lijn met ons nieuwe logo.

Hier is wat je zoal kunt lezen in ons nieuwe vergadermagazine.

Vergadertrends 2019
Vergaderen is een onderwerp dat de gemoederen danig bezig houdt. Elk jaar duiken er weer nieuwe vergadertechnieken op. Kort vergaderen! Staand vergaderen! Fietsend vergaderen! Flex vergaderen! Zo veel adviezen, zo veel verschillende visies. Voor 2019 hebben we vijf vergadertrends voor je gespot. Serieuze, grappige en ‘evergreen’ trends die inspireren om eens anders naar vergaderen te kijken. Wil je ze ontdekken? Download dan ons magazine.

Jeukwoorden top 10
Er bestaat zoiets als kantoortaal. Taal die je alleen maar hoort op kantoor en daar ook is ontstaan. Zo langzamerhand kan een complete Van Dale worden gevuld met deze kantoorwoorden. Je herkent ze vast wel: scrummen, uitrollen, shinen, agile, aanvliegen, omdenken. En wat te denken van uitspraken zoals; we zetten Els dedicated op dit project, een stip op de horizon zetten, dit vraagt om commitment,

we moeten kort op de bal spelen. Op welke plek denk jij dat het woord ‘meeting’ in de jeukwoorden top 10 staat? Lees het in ons magazine.

Hoe ga je om met lastige vergadertypes?
Laatkomers, smartphone loerders, stille Willies. Grote kans dat je ze tegenkomt in je volgende vergadering.  De vraag is, hoe ga je om met deze en andere lastige vergadertypes? In ons magazine hebben we er drie signaleert en geven we je handige tips hoe je met deze types door één deur kunt.

Hoe vergadert een ziekenhuis?
In de operatiezaal gebruiken ze de nieuwste technieken om patiënten zo goed mogelijk te helpen, dus waarom zou dat in de vergaderzaal anders zijn? Dat dacht het Jeroen Bosch ziekenhuis uit ’s-Hertogenbosch ook en stapte over op papierloos vergaderen. Alle vergaderstukken staan nu veilig in de Cloud en iedereen die bevoegd is, kan de stukken inzien. Doordat de gedeelde informatie altijd volledig en correct is, is er een open, transparante organisatie. Zo wordt vergaderen een inzichtelijker operatie! Lees meer over de ervaringen van het Jeroen Bosch Ziekenhuis, in ’s-Hertogenbosch in het magazine. 

Benieuwd naar alle artikelen in het magazine? Download dan nu jouw kopie.