Heeft jouw vergadering sterallure?

Geschreven door Rachel Mannaerts op 2019-06-25 07:39:00

Heeft-jouw-vergadering-sterallure-r

Auteur: Rachel Mannaerts, iBabs

Heeft jouw vergadering sterallure?  

We delen onze ervaringen steeds vaker online, gevraagd en ongevraagd. Je vindt ze op Facebook, LinkedIn, blogs, fora en reviewsites zoals Kieskeurig.nl en Tripadvisor. En deze reviews zijn belangrijk want 86% vindt dat ze een goede indicator zijn van de kwaliteit van een product of dienst. Logisch, we hechten immers meer waarde aan de mening van onze ‘peers’. Maar hoe zit het eigenlijk met je ervaring met vergaderingen? Hoeveel sterren krijgen ze van jou?

  • ⭐ Volgt een overzichtelijke agenda

Een 5-sterren meeting begint met een duidelijke agenda die ruim van te voren is gedeeld. Zo is iedereen voorbereid aanwezig en is voor alle deelnemers helder welke punten aan bod komen en wat het doel van de vergadering is.

  • ⭐⭐ Begint en eindigt op tijd

Een goede vergadering is eentje die wordt geleid door een voorzitter die zich strikt aan de begin- en eindtijd houdt. Is dat niet het geval dan komt er al snel de klad in en begin je steevast een kwartier te laat.

  • ⭐⭐⭐ Duurt maximaal anderhalf uur

Een  effectieve vergadering duurt niet langer dan 1,5 uur. Beter is het om binnen een uur te blijven. Maximaal een uur vergaderen is een goede vuistregel, omdat een periode van een uur makkelijk is af te blocken in agenda's. Daarnaast blijven deelnemers scherp, waardoor een vergadering effectief blijft.

  • ⭐⭐⭐⭐Met maximaal zeven deelnemers

In een goede vergadering behoren niet meer dan zeven deelnemers te zitten. Aldus  Marcia Blenko, Michael Mankins en Paul Rogers van Bain & Co, auteurs van Decide & Deliver. Zij beweren dat met ieder extra persoon aan de vergadertafel, de besluitvaardigheid met 10% daalt.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐Gebruikt een vergadertool

Voor een vergadering met sterallure gebruik je een vergadertool. Niet vanwege de toeters en bellen, maar simpelweg omdat papierloos vergaderen je zoveel meer vergadergemak oplevert. Je beheert alle vergaderingen vanuit een overzichtelijk dashboard. Je hebt controle over deelnemers, agenda’s, stukken, actiepunten en besluiten. En je hoeft nooit meer zoeken naar agenda’s, documenten en notulen. Alle vergaderinformatie die je nodig hebt, zit onder je vingertoppen.

En? Hoeveel sterren krijgen de vergaderingen bij jou op kantoor? Heb je de  5-sterrenstatus nog niet bereikt, download dan onze tips voor lean meetings.

New Call-to-action

Onderwerp: Papierloos vergaderen