Hulp in de kantoorjungle: 6 apps

Geschreven door Paul Neefjes op 2016-03-23 09:30:00

apps-bieden-hulp-in-de-kantoorjungle

Herken je dit? Je moet naar een zakelijke afspraak in een nieuw pand, maar je navigatie kent de locatie niet. Natuurlijk heb je dit soort pech altijd, als je het écht niet kunt gebruiken! Ik had gister zo’n situatie. Gelukkig bracht Googlemaps mij door de verkeerschaos snel op de plaats van bestemming. Probleem opgelost! Ook handig in het verkeer: Flitsmeister. Voor als je nooit meer een snelheidsovertreding wilt maken. Maar handige apps helpen mij niet alleen op de snelweg, ook in de kantoorjungle maak ik er veel gebruik van. De apps hieronder zijn mijn favoriete hulpjes:


1. Trello

Werk jij vaak aan verschillende projecten tegelijkertijd? Waarom zou je dan geen digitale tool gebruiken die je meer overzicht geeft? Trello doet dit, het geeft afzonderlijke taken weer in een soort prikbord. Verandert de status van een taak? Dan kun je deze doorschuiven naar de volgende fase. Met Trello is de voortgang van een project altijd goed inzichtelijk.


2. iAnnotate

Om zo weinig mogelijk prints van pdf’s te maken, gebruik ik regelmatig iAnnotate. Met deze app kun je pdfs niet alleen lezen, maar ook van commentaar voorzien.
Je kunt makkelijk tekst markeren en met een digitale pen maak je aantekeningen. Ook kun je de inhoud voorzien van opmerkingen. Met de zoekfunctie vind je snel bestanden of specifieke passages in een tekst. Ben je klaar? Dan deel je het aangepaste pdf-bestand makkelijk met anderen.


3. ClickMe

Schrijf jij nog steeds reminders met pen op je hand? Dat kan sneller en slimmer met ClickMe - Reminder in a click. Je typt je reminder in en bepaalt, wanneer je herinnerd moet worden. Zo hoef je je nooit meer af te vragen: “wat had ik nou op mijn hand geschreven?”.


4. Floatnote

Wel eens van Floatnote gehoord? Deze app helpt je als je aantekeningen wilt maken terwijl je belt met je smartphone. Zodra je in gesprek bent, verschijnt er een schermpje over je standaard bel-app. In dat venstertje kun je snel notities maken en wanneer het gesprek afgerond is, wordt deze notitie opgeslagen. Handig, want zo verlies je nooit je brainwaves!


5. Slack

Communiceer je vaak met meerdere collega’s in een groep? Dan moet je Slack echt eens uitproberen. Dit is een heel handige chat- en samenwerkingsapp. Het verschil met WhatsApp? Door de integratie met andere tools, zoals Dropbox en Google Drive kun je niet alleen makkelijk communiceren maar ook snel bestanden delen. Sinds begin maart heeft Slack ook een belfunctie waarmee je tegelijkertijd met meerdere personen kunt bellen.


6. Franz

Werk je met een Mac? Dan is de nieuwe app Franz een aanrader. Deze gratis app brengt populaire berichtendiensten samen in één app. Hiedoor kun je op je Mac simpel schakelen tussen bijvoorbeeld WhatsApp, Skype, Facebook Messenger, Hangouts en Slack. Het handige is dat alle berichtendiensten die je gebruikt, toegevoegd kunnen worden aan de app. Hierdoor is het niet nodig meerdere applicaties geopend te hebben.

Handig toch, zo’n lijstje? Deze apps helpen mij stukken effectiever te werken. En er zijn natuurlijk veel meer handige hulpjes. Zoals digitale tools die je helpen slimmer te vergaderen. Wil je daar meer over lezen? Download dan dit e-book.

New Call-to-action

Onderwerp: Vergader technieken