Vergadertrends die goede voornemens doen slagen

Aan het begin van een nieuw jaar zijn ze altijd weer hot: lijstjes met trends. What’s hot & what’s not! Wat ons betreft mag een lijst met vergadertrends voor 2017 hier zeker niet in ontbreken. Daarom hebben we een aantal trends in kaart gebracht, waarvan we er in dit blog twee toelichten. Beide trends sluiten aan bij een van de meest voorkomende goede voornemens: gezonder leven en minder stress! Het is vaak lastig goede voornemens vol te houden, maar wil je dat jouw gezonde voornemen dit jaar wél slaagt? Doe dan je voordeel met deze vergadertrends.

Vergadertrend 1: gezond vergaderen

Na het eetfestijn van december, willen veel Nederlanders in januari maar één ding: gezonder leven. Zou het niet fijn zijn, als je dat niet persé in je vrije tijd hoeft te doen? Dat je daar ook tijdens je werkdag aandacht aan kunt besteden? Want gemiddeld zit je écht te veel op je kantoorstoel; zo’n 9 uur per dag! Voor je het weet, zit je urenlang met opgetrokken schouders achter de computer. Dat is zeker niet gezond en zo sluipen er veelvoorkomende stressklachten in als RSI, rugklachten en burn-out of overgewicht, futloosheid en depressies. Zelfs met een half uur bewegen in je vrije tijd compenseer je dat lange stilzitten niet meer. Terwijl het met de steeds hoger wordende pensioenleeftijd wel nodig is zo lang mogelijk gezond te blijven!


Kick-start je meeting

Hoge nood dus, om tijdens je werkdag vaker uit je bureaustoel te komen. Dat kan al met een paar kleine aanpassingen van je gewoontes. Bijvoorbeeld door vaker de trap te nemen of in de pauze regelmatig een wandeling te maken. Maar ook vergaderen kan gezonder! Zorg bijvoorbeeld voor een kick-start van je meeting. Begin eens niet met een kop koffie, maar met rek- en strekoefeningen. Dat is pas een echte energizer! Wil je nog een stapje verder gaan? Denk dan eens aan een staande of lopende meeting. Niet alleen is zo’n vergadering veel gezonder, staande meetings duren ook nog eens veel korter. De vergaderingen zijn namelijk veel dynamischer, waardoor de vaart er beter in blijft en je sneller met de actiepunten aan de slag kunt!


Vergadertrend 2: Zen vergaderen

De gemiddelde Nederlandse werknemer vergadert 25% van de totale werktijd. Het is daarom niet zo gek dat jij waarschijnlijk ook regelmatig met tegenzin naar een meeting gaat. Voor je het weet, kom je er een paar uur later totaal futloos weer uitrollen. Om dit te voorkomen starten steeds meer bedrijven een vergadering met een paar minuten meditatie of yoga. Want of je nu staand of zittend vergadert, rust en positieve focus zorgen voor een effectieve meeting. Ben je bang dat je collega’s je voor gek verklaren als je yoga en zen-meditatie in de vergaderzaal introduceert? Bedenk dan dat veel Nederlanders deze oosterse tradities heel normaal zijn gaan vinden. Zweverig is het al lang niet meer, er zijn zelfs business-energizers in te huren die yoga in de vergaderzaal als specialiteit hebben.


Meer vergadertrends

Zo zie je maar weer: zelfs op je werk kun je zorgen dat je goede voornemens slagen. Behalve deze gezonde vergadertrends, voorzien wij nog drie andere vergadertrends. Wil je er meer over lezen? Download dan dit overzicht.